Svar til kommentaren

Symposium om Nansen som forsker

På dette tidspunktet i vårt jubileumsår er det vel blitt klart for alle at vi ønsker å koble markeringen av våre første 200 år til markeringen av 150-årsdagen for Fridtjof Nansens fødsel. I bloggen min den 15. april skrev jeg om åpningen av utstillingen "Mind Gap" på Teknisk Museum og om utstillingen ”Arven etter Nansen – Vitenskap ved verdens ende” som nå er på besøk i St Petersburg. For den første av disse utstillingene danner Nansens hjerneforskning et bakteppe – for den sistnevnte utstillingen er Nansens forskning i Nordområdene selve hovedsaken.

Men vi gir oss ikke med dette. På samme dato som Nansen forsvarte sin doktorgrad i 1888 (28. april) åpnes denne uken et todagers symposium om Nansen som forsker. Symposiet er åpent for alle og holdes på Det Norske Videnskaps-Akademi. Symposiet organiseres av Vitenskapsakademiet i samarbeid med Universitetet i Oslo og Norsk Polarinstitutt.

Her er linken til The Fridtjof Nansen Science Symposium 2011.

Symposiet vil synliggjøre forskeren Nansen og den innflytelsen Nansen har hatt og fremdeles har i norsk akademia. Den første dagen er viet nevrovitenskap, den andre oseanografi og polarforskning.

Torsdag kveld bindes de to områdene sammen ved foredrag av Roland Huntford, kjent for sin biografi "Nansen - The Explorer as Hero" og for en rekke andre bøker, bl a Two Planks and a Passion, Scott & Amundsen (The Last Place on Earth), The Sayings of Henrik Ibsen og Shackleton.

Nansens forskning og humanitære innsats har hatt en tendens til å komme i skyggen av hans prestasjoner som skiløper og polarutforsker. Ett av målene for vårt jubileumsår er å rette opp denne balansen. Symposiet denne uken er et steg på veien.

Registration: eirik.lislerud@dnva.no +47 22121090
Venue: Det Norske Videnskaps-Akademi, Drammensv 78
Time: Thursday 28th April 2011 12:00 to Friday 29th April 2011 14:00.
Programme & summaries of talks

Svar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift

Mer informasjon om formateringsvalgene

CAPTCHA
Dette spørsmålet stilles for å avgjøre om du er en person eller en datamaskin, for å hindre spam.
Fill in the blank